Over ons

OVER ONS

Al meer dan 130 jaar een begrip


Als producent van industriële weegsystemen heeft Halk wereldwijd naam gemaakt. Een naam die de medewerkers van Halk al meer dan 130 jaar eer aan doen. Onze producten worden in meer dan 60 landen gebruikt. Onze missie is simpel: Maak hoogwaardige weegwerktuigen, die bulkproducten snel, doeltreffend en nauwkeurig wegen, doseren en transporteren.

Wij geven uw wensen vorm


Kan niet, bestaat niet. De kernbegrippen voor onze weeg- en vulinstallaties zijn flexibiliteit, op maat gemaakt en indien gewenst verplaatsbaar. Ze worden uitgevoerd volgens uw specificaties in de materiaalsoort die u wenst, passend in uw situatie. Altijd voorzien van onze kwaliteit en kennis, want na 130 jaar durven we rustig te stellen dat we verstand hebben van industriële weeg- en vulinstallaties.

Eerste werkzaamheden in 1881


Hoewel de oprichters van Halk al in 1881 30 jaar actief waren, is het bedrijf pas in 1881 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vijf generaties Halk bouwden vervolgens aan het bedrijf. Veel producten en richtingen zijn er in die tijd ontwikkeld en uitgeprobeerd maar weegtechniek voor de industrie was altijd een gegeven. Halk ontwikkelt zich als een specialistisch technische bedrijf en doorloopt verschillende ontwikkelingsfases, maar wegen voert altijd de boventoon.

Wegen en vullen


In de jaren tachtig van de vorige eeuw gaat Halk naast industriële weeginstallaties zich steeds meer richten op het, ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van speciale opzakinstallaties . Daarnaast bemoeit het bedrijf zich met de opkomst van tal van grootschalige ontwikkelingshulpprojecten. Naast specialist in weegproducten, vormen de opzakinstallaties vanaf die tijd een tweede specialisme van ons bedrijf.

Plateauwegers, vast en mobiel


De jaren negentig staan vervolgens in het teken van het doorontwikkelen van de elektronische plateauwegers voor de zware metalen in het Rotterdamse havengebied. Door de vraag naar meer mobiliteit richten we ons eind negentiger jaren steeds meer op mobiele en flexibele concepten met uitgebreide servicediensten, zoals bijvoorbeeld keuringen van in gebruik zijnde weeginstallaties op locatie.

Wereldwijd


Sinds 1851 is Halk actief in het wegen en vullen van producten voor de industrie. Hierdoor is een unieke specialisatie ontstaan die niet onopgemerkt is gebleven en ervoor gezorgd heeft dat we in meer dan 60 landen actief zijn met onze machines. We denken mee met onze klanten, maken producten én oplossingen op maat. We staan klaar om mee te denken bij uw vraagstellingen en laten u graag zien wat we voor u kunnen betekenen. Meer dan 130 jaar ervaring staat voor u klaar. 

Samenwerking met Ville BV
In de jaren 80 trekt de markt voor mobiele opzakinstallaties aan. Halk ziet zich hierdoor genoodzaakt om op zoek te gaan naar een betrouwbare leverancier voor RVS en metalen constructiedelen. Het eerste contact met Ville bv is een feit. De samenwerking tussen de beide bedrijven verloopt zeer voorspoedig en dit resulteert in 2003 tot een volledige overname van Halk bv door Ville bv. De complete productie van de weeginstallaties wordt vanaf dit moment gedaan in het grote bedrijfspand van Ville bv in Strijen. Onder leiding van de heer Kranendonk blijft Halk bv zich ontwikkelen als zelfstandig bedrijf binnen de Groep Dynamic Steel Holding. Dit resulteert in 2009 in het behalen van het ISO 9001 Certificaat.