OVER ONS

AL MEER DAN 130 JAAR EEN BEGRIP

Als producent van industriële weegsystemen heeft Halk wereldwijd naam gemaakt. Een naam die de medewerkers van Halk al meer dan 130 jaar eer aan doen. Onze producten worden in meer dan 60 landen gebruikt. Onze missie is simpel: Maak hoogwaardige weegwerktuigen, die bulkproducten snel, doeltreffend en nauwkeurig wegen, doseren en transporteren.

WIJ GEVEN UW WENSEN VORM
Kan niet, bestaat niet. De kernbegrippen voor onze weeg- en vulinstallaties zijn flexibiliteit, op maat gemaakt en indien gewenst verplaatsbaar. Ze worden uitgevoerd volgens uw specificaties in de materiaalsoort die u wenst, passend in uw situatie. Altijd voorzien van onze kwaliteit en kennis, want na 130 jaar durven we rustig te stellen dat we verstand hebben van industriële weeg- en vulinstallaties.

EERSTE WERKZAAMHEDEN IN 1881
Hoewel de oprichters van Halk al in 1881 30 jaar actief waren, is het bedrijf pas in 1881 officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vijf generaties Halk bouwden vervolgens aan het bedrijf. Veel producten en richtingen zijn er in die tijd ontwikkeld en uitgeprobeerd maar weegtechniek voor de industrie was altijd een gegeven. Halk ontwikkelt zich als een specialistisch technische bedrijf en doorloopt verschillende ontwikkelingsfases, maar wegen voert altijd de boventoon.

WEGEN EN VULLEN
In de jaren tachtig van de vorige eeuw gaat Halk naast industriële weeginstallaties zich steeds meer richten op het, ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van speciale opzakinstallaties . Daarnaast bemoeit het bedrijf zich met de opkomst van tal van grootschalige ontwikkelingshulpprojecten. Naast specialist in weegproducten, vormen de opzakinstallaties vanaf die tijd een tweede specialisme van ons bedrijf.

PLATEAUWEGERS, VAST EN MOBIEL
De jaren negentig staan vervolgens in het teken van het doorontwikkelen van de elektronische plateauwegers voor de zware metalen in het Rotterdamse havengebied. Door de vraag naar meer mobiliteit richten we ons eind negentiger jaren steeds meer op mobiele en flexibele concepten met uitgebreide servicediensten, zoals bijvoorbeeld keuringen van in gebruik zijnde weeginstallaties op locatie.

WERELDWIJD
Sinds 1851 is Halk actief in het wegen en vullen van producten voor de industrie. Hierdoor is een unieke specialisatie ontstaan die niet onopgemerkt is gebleven en ervoor gezorgd heeft dat we in meer dan 60 landen actief zijn met onze machines. We denken mee met onze klanten, maken producten én oplossingen op maat. We staan klaar om mee te denken bij uw vraagstellingen en laten u graag zien wat we voor u kunnen betekenen. Meer dan 130 jaar ervaring staat voor u klaar.